top of page

Kizomba

Leer hem nu

Binnenkort meer info over lessen en inschrijven

Kizomba muziek werd geboren in Angola (in Luanda) in de jaren 80, naar aanleiding van de invloeden van de traditionele Semba muziek (de voorganger van Samba uit Brazilië) en Zouk muziek van de Groupe Kassav van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. Op basis hiervan is Kizomba muziek naar voren gekomen als een meer moderne muziek genre met een sensueel tintje vermengd met Afrikaanse ritme. In tegenstelling tot Semba, wordt Kizomba muziek zich gekenmerkt door een langzamer en meestal erg romantisch ritme.

Hoe komt het dat de Kizomba zo ongekend populair is? En wat heeft deze dans dat de andere dansen niet hebben?

GEEN FEEST ZONDER KIZOMBA

Als je als Salsa danser nu nog niet weet wat de Kizomba is dan heb je het laatste jaar waarschijnlijk onder een rots geleefd. Want of je het nu leuk vindt of niet, de Kizomba is niet meer weg te denken van een gemiddeld Salsa feest. 

JE KAN AL HEEL SNEL EEN BEETJE MEEDOEN

Waar je bij een dans als de Salsa al gauw 3 maanden bezig bent om op een feestje een beetje mee te kunnen dansen, leer je binnen een dag voldoende Kizomba om de vloer op te kunnen. Dat maakt de Kizomba een geweldige aanvulling op de Salsa, Bachata of de Zouk. Dat snelle leren heeft ook gevaren want om Kizomba goed te dansen moet je vooral veel oefenen en lessen blijven volgen. Iets wat veel gevorderde Kizomba dansers beamen. Het is, net als bij de Salsa, een dans waar je nooit in uitgeleerd raakt.

DE KIZOMBA IS UITDAGEND

Met de technische elementen uit de Tango, waarbij het leiden en volgen voornamelijk plaatsvindt vanuit de bewegingen van het bovenlichaam, en de vergelijkbare intimiteit van de Bachata, biedt de Kizomba voor zowel de beginnende als de gevorderde beoefenaar een flinke uitdaging. Zo kan je eindeloos oefenen op het variëren van het voetenwerk, het afstemmen van de bewegingen op de muziek en het eindeloos blijven verbeteren van het leiden en volgen.

 

HET IS OPWINDEND

Dit geldt zeker niet voor iedereen maar een deel van de dansers geeft volmondig toe dat het dansen van een Kizomba erg opwindend kan zijn. Het is de bedoeling dat vooral het bovenlichaam in contact is met je partner, waardoor de benen vrij spel hebben om te zorgen voor positionering en verplaatsing. De Kizomba kenmerkt zich door een grote mate van intimiteit.

MEER CONNECTIE

Kizomba is het ultieme antwoord op onze massale vervreemding van elkaar. Want hoe koeltjes en afstandelijk we buiten ook met elkaar omgaan, op de dansvloer lijkt iedere schroom te verdwijnen en alleen maar plaats te maken voor wederzijdse warmte en genegenheid. Dat was in de Salsa al zo, de Kizomba doet daar nog een schepje bovenop. 

bottom of page