top of page
  • Foto van schrijverHeidi Haesen

Kizomba

Bijgewerkt op: 26 jun. 2019Kizomba lijkt niet te stoppen!

Hoe komt het dat de Kizomba zo ongekend populair is? En wat heeft deze dans dat de andere dansen niet hebben?


Ik heb voor de overzichtelijkheid een selectie gemaakt van de voornaamste 5 redenen


Geen feest zonder Kizomba Als je als Salsa danser nu nog niet weet wat de Kizomba is dan heb je het laatste jaar waarschijnlijk onder een rots geleefd. Want of je het nu leuk vindt of niet, de Kizomba is niet meer weg te denken van een gemiddeld Salsa feest. Veel organisaties gaan zelfs over tot het creëren van een aparte Kizomba zaal zodat je als fanatieke Kizomba danser zeker weet dat je jouw persoonlijke dosis Kizomba binnenhaalt die avond.

Je kan al heel snel een beetje meedoen Waar je bij een dans als de Salsa al gauw 3 maanden bezig bent om op een feestje een beetje mee te kunnen dansen, leer je binnen een dag voldoende Kizomba om de vloer op te kunnen. Dat maakt de Kizomba een geweldige aanvulling op de Salsa, Bachata of de Zouk. Dat snelle leren heeft ook gevaren want om Kizomba goed te dansen moet je vooral veel oefenen en lessen blijven volgen. Iets wat veel gevorderde Kizomba dansers beamen. Het is, net als bij de Salsa, een dans waar je nooit in uitgeleerd raakt.


De Kizomba is uitdagend Met de technische elementen uit de Tango, waarbij het leiden en volgen voornamelijk plaatsvindt vanuit de bewegingen van het bovenlichaam, en de vergelijkbare intimiteit van de Bachata, biedt de Kizomba voor zowel de beginnende als de gevorderde beoefenaar een flinke uitdaging. Zo kan je eindeloos oefenen op het variëren van het voetenwerk, het afstemmen van de bewegingen op de muziek en het eindeloos blijven verbeteren van het leiden en volgen.

Wereldwijd is de Kizomba nog steeds aan populariteit aan het winnen.


Het is opwindend Dit geldt zeker niet voor iedereen maar een deel van de dansers geeft volmondig toe dat het dansen van een Kizomba erg opwindend kan zijn. En hoewel het de bedoeling is dat vooral het bovenlichaam in contact is met je partner (waardoor de benen vrij spel hebben om te zorgen voor positionering en verplaatsing), schijnen sommigen niet helemaal duidelijk te hebben welk deel van ons lichaam valt onder het bovenlichaam en het onderlichaam. Maar of er nu vanuit het boven- of onderlichaam wordt geleid, de Kizomba kenmerkt zich wel degelijk door een grote mate van intimiteit.


Meer connectie Hoe koeltjes en afstandelijk we buiten ook met elkaar omgaan, op de dansvloer lijkt iedere schroom te verdwijnen en alleen maar plaats te maken voor wederzijdse warmte en genegenheid. Dat was in de Salsa al zo, de Kizomba doet daar nog een schepje bovenop.28 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page