top of page

Salsa

Leer hem nu

Binnenkort meer info over lessen en inschrijven

Er zijn verschillende Salsa stijlen te onderscheiden, met ieder een eigen muzieksoort. Wanneer je een tijdje danst, kun je ook steeds beter de verschillen hiertussen ontdekken. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de vierkwartsmaat, alleen ligt bij iedere stijl het accent net wat anders. Door de vele soorten salsamuziek is het mogelijk om verschillende Salsa stijlen te dansen. Als beginner hoef je je daar niet druk om te maken. Het is veel belangrijker dat je gevoel krijgt voor de muziek, zodat je lekker kunt swingen op de dansvloer.

Ben jij dol op dansen? Op zoek naar salsa lessen bij jou in de buurt?

 

Salsa dansen maakt gelukkig hebben diverse onderzoeken uitgewezen. Sowieso is dansen een prima oplossing om even de dagelijkse sleur te doorbreken en alles te vergeten. Focus op de stappen die je moet zetten, het leiden en/of het volgen als dame.

 

De salsa vond zijn oorsprong in het prachtige en historische Cuba. Een land waar muziek en salsa nog steeds elke dag door de pittoreske straten galmt en mensen al genietend op welke manier dan ook bewegen op de muziek.

 

Nu is het de beurt aan jou! Vandaar dat je op zoek bent naar salsa les.

 

Elke dansles zijn er vele dansers die alleen de stap nemen om heerlijk te genieten van de salsa cursus die ze volgen. Tijdens de les kom je in contact met mensen van verschillende leeftijden, nationaliteiten en interesses. Enorm leuk en inspirerend. En wanneer je dan toch een dansje samen maakt waarom zou je dan ook niet direct wat interesse tonen in elkaar. En zo is het eerste contact gemaakt. Na de salsa lessen is er vaak ook nog een mogelijkheid om de geleerde pasjes in de praktijk te brengen.

Heb jij talent en ritmegevoel? Of juist totaal niet? Heb jij een danspartner of ben je alleen? Ben jij al wat ouder of juist piepjong? Bij salsa maakt het niet uit wie je bent en waarom jij komt dansen. Je zult snel genoeg merken dat salsa voor iedereen is en het kiezen voor een salsa les de beste keuze is die je hebt gemaakt. Salsa is en blijft enorm populair net als de bijbehorende salsa lessen. 

bottom of page